Mathias Zander Rysgaard, 21 år, skal fra sommeren 2019 repræsentere Hørsholm Svømmeforening. Mathias Rysgaard har gennem den foregående sæson vist sig som Danmarks hurtigste i 100 fri ved bl.a. at vinde Danish Open og svømme den hurtigste tid for danske svømmere ved sommerens stævner på langbane.

Hørsholm Svømmeforening har gennem de seneste år fået oparbejdet et rigtig spændende miljø, som har tiltrukket mange dygtige svømmere, og tilføjelsen af Mathias Rysgaard er et stærkt bevis på, hvor godt klubmiljøet er i Hørsholm.

Selv udtaler Mathias Rysgaard: ”Jeg glæder mig til at repræsentere Hørsholm i fremtiden. Jeg er imponeret over deres udvikling over de seneste sæsoner, og jeg synes, det er et positivt miljø med godt sammenhold og gode mennesker omkring. Derudover glæder jeg mig til at være med til at skabe store resultater sammen med resten af Hørsholm svømmerne.”

”Udover at Mathias Rysgaard kan være med til at skabe gode resultater for Hørsholm og derigennem noget opmærksomhed og omtale i lokalområdet, ser vi gode muligheder for, at han kan være med til at fortsætte udviklingen af miljøet i klubben. Vi er glade for, at Mathias også ser en værdi i at kunne skabe drømme og mål for vores yngre svømmere ved at være en profil for klubben – samt dele ud af sin viden og erfaringer til de yngre svømmere” siger Lars Madsen, chef for konkurrenceafdelingen i Hørsholm.

Drømmer stort

For Mathias Rysgaard går planerne langt ud i fremtiden, og OL i både 2020, 2024 og 2028 er en del af hans drømme. På kort sigt vil han forsøge at kvalificere sig til EM på kortbane i Skotland, som afholdes i december måned. Kvalifikationen skal svømmes hjem under DM på kortbane i november måned.

Herudover vil Mathias – sammen med de andre svømmere i Hørsholm – forsøge at skabe nogle store resultater for klubben. På kort sigt skal der jagtes danske mesterskaber i diverse holdkapper. Men også de danske holdkaprekorder drømmer vi om at kunne slå indenfor de næste år – det kræver hårdt og målrettet arbejde – men potentialet er bestemt til stede.

Træner på det Nationale Trænings Center

De seneste par år har Mathias Rysgaard trænet på det Nationale Trænings Center, og det vil ikke ændre sig i fremtiden. Her er et godt setup med personale fra både Dansk Svømmeunion og Team Danmark, som kan hjælpe ham frem mod hans mål.